Prisjakt
Black Friday
Black Friday
Black Friday 2021

Black Friday 2021

Den 26. november 2021 er det Black Friday. Fra 18. november finner du alle butikkenes Black Friday-tilbud i de største kategoriene her. Informasjonen oppdateres kontinuerlig. Ikke glem å sammenligne mer enn pris, så du kjøper akkurat det du trenger.

1
1
1
1
0
0
0
0
4
4
4
4
dager
0
0
0
0
6
6
6
6
timer
4
4
4
4
8
8
8
8
minutter
2
2
2
2
7
8
8
7
sekunder

Om Black Friday

iStock.com / leolintang

Black Friday 2020

Black Friday 2020 faller på 27. november og etterfølges av Cyber Monday mandagen etter. Dette er den største salgsdagen i året med statistisk sett store priskutt på blant annet TV, mobiltelefoner, spill og hodetelefoner.

Black Friday 2020 – 9 smarte tips

Ikke la deg lure til spontankjøp på Black Friday. Du bør planlegge kjøpene dine i god tid og lese deg opp på forhånd, slik at du finner de beste tilbudene og unngår bomkjøp. Dette er våre ni beste tips om hvordan du kan handle smart på Black Friday.

 1. Sammenlign prisene i flere butikker
 2. Se om kampanjeprisen virkelig er god ved å se på prishistorikken
 3. Overvåk prisene og bli varslet når prisen går ned
 4. Planlegg kjøp med lister på Prisjakt
 5. Sjekk om butikkene har rabattkoder som gir ytterligere reduksjon
 6. Husk å sjekke om butikkene gir deg gratis frakt og retur
 7. Vær oppmerksom på lokketilbud som butikkene raskt går tomme for
 8. Sjekk alderen på kampanjeprodukter, det kan være gamle modeller
 9. Ikke glem å sjekke hvilke prisgarantier som gjelder 

Du finner også alle tipsene våre lenger ned på siden og i våre lettleste guider Slik du vet om et tilbud er virkelig godt og Slik handler du smartere på Black Friday.

***

Er prisene virkelig lavere på Black Friday?

Ja, mange priser er absolutt lavere på Black Friday og i hele Black Week. Men husk at ikke alle produkter selges til kampanjepris.

Vår statistikk* viser at 40 prosent av alle produkter som ble klikket på hos Prisjakt kostet mindre på Black Friday i 2019 sammenlignet med 14 dager før.

Gjennomsnittlig prisreduksjon i 2019 var imidlertid på bare 5 prosent for de mest populære produktene i våre mest populære kategorier. I 2018 var tallet enda lavere, faktisk bare 4,5 prosent.

Husk at det er langt fra alle produkter og kategorier som kommer på tilbud denne dagen. Vår statistikk viser at i gjennomsnitt var hvert femte produkt i våre mest populære kategorier dyrere på Black Friday enn 14 dager tidligere. 

* Data fra Prisjakt Peak Index (PX), et verktøy utviklet av Prisjakt. Peak Index rapporterer om prisendring (%) på salgsdager sammenlignet med 14 dager før (normal dag). Utvalget for Black Friday 2019 var totalt 702 123 produkter. Varer som genererte interesse (klikk) fra forbrukere i denne perioden vektes høyere enn upopulære varer, med mindre en bestemt produktkategori ikke har generert tilstrekkelig stor interesse (klikk).

***

Black Week 2020 – ikke gå glipp av de virkelige kuppene denne uka

Den 27. november er det Black Friday, men mange butikker kommer med kampanjetilbud allerede på mandagen i samme uke. Kampanjen kalles Black Week og varer fra 23. til 29 november. Høydepunktet er Black Friday, men du bør overvåke de tingene du er interessert i i god tid før Black Week, slik at du ikke går glipp av spesielt gode tilbud.

***

Hva er mest populært på Black Friday?

Statistikken vår viser at tekniske duppeditter av alle slag er mest populært både på Black Friday og i hele Black Week.

Av de 15 mest populære produktene på Black Friday er hele 11 teknologirelaterte. I 2019 var TV, mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, hodetelefoner og bildeskjermer de mest besøkte kategoriene hos Prisjakt på Black Friday.

Alle våre 15 mest populære produkter på Black Friday er teknologirelaterte. I 2019 var Apple AirPods 2, Apple iPhone XS 64GB, Xiaomi Mi RoboRock S5, Apple iPhone XR 64GB og Sony WH-1000XM3 de mest ettertraktede produktene på Prisjakt på Black Friday.

***

10 produkter som du kan håpe på ekstra store prisreduksjoner på på Black Friday 2020

Selv om det er snakk om relativt beskjedne priskutt generelt sett, er det alltid mulighet for å spare mye penger hvis du velger fjorårets modeller. Her er noen produkter som har blitt erstattet eller forventes å bli det senere i 2020, og dermed øker sjansen for gode priser på Black Friday.

Hvis du allerede vurderer å oppgradere til ny mobiltelefon, spillkonsoll eller hodetelefoner, bør du holde øye med listen over.

***

Sånn shopper du smartere på Black Friday

Det er lett å bli lurt til spontankjøp i kampanje- og salgsperioder. Derfor har vi samlet våre beste tips når det kommer til smartere shopping, alt for at du skal kunne finne de bra tilbudene og unngå de dårlige.

Sammenlign hos flere butikker

Det første du bør gjøre for å kontrollere om et tilbud er så bra som det høres ut, er å sammenligne prisene i ulike butikker. Prisene varierer ofte og noen tilbyr også prisgaranti.

Sjekk prishistorikken

Prisene på produkter varierer over tid og mange butikker velger også å justere prisene sine løpende. En vanlig metode for å få noe til å se billigere ut er å først øke prisen, for så å senke den og sammenligne med den gamle. Gjennom å sjekke prishistorikken kan du enkelt finne den laveste prisen produktet har hatt siden den ble listet på Prisjakt.

Overvåk priser

En smart funksjon du kan dra nytte av under Black Friday er muligheten til å overvåke priser. Gjennom å opprette varsel på et produkt kommer du til å få en mail eller pushvarsel så fort en butikk setter ned prisen. På den måten trenger du ikke sitte klistret ved skjermen å lete etter tilbud, men kan lene deg tilbake og få beskjed fra oss når prisene går ned.

Planlegg med lister

Er du innlogget på Prisjakt kan du lage lister, der du kan legge til og ta bort produkter akkurat som du vil. Perfekt når du for eksempel planlegger hva du skal se etter på Black Friday. Listene viser hele tiden den laveste prisen for hvert produkt og totalsummen for hele listen.

Male holding shopping bags in a mall
iStock.com / GeorgeRudy

***

Fellene du bør passe på på Black Friday – 3 smarte tips

Butikkenes lokkevarer

Butikkene bruker ofte Black Friday til å lokke til seg kunder med ekstra lave priser på utvalgte varer som kun er tilgjengelige i fysiske butikker. Varer som butikken tilsynelatende går tom for rett etter at dørene åpnes om morgenen. Målet er å trekke folk til butikken for deretter å selge deg et lignende produkt til en høyere pris. Det kan være smartere å handle i nettbutikkene i stedet for å oppsøke butikken og håpe at de fortsatt har det du er ute etter. Da slipper du alt maset og unngår samtidig dette velkjente butikknepet.

Gamle produkter

Mange butikker bruker Black Friday til å kvitte seg med eldre, utgåtte produkter. Risikoen er at du tilfeldigvis velger en gammel modell og kommer hjem med en vare som absolutt ikke tilsvarer det du hadde tenkt deg. Du kan oppleve at det er visse funksjoner du ikke får, at produktet ikke kan brukes sammen med nyere produkter, eller at du får et produkt som produsenten slutter å støtte i løpet av kort tid. 

Tenk på prisgarantien

Enkelte butikker tilbyr deg en såkalt prisgaranti som sikrer at du skal få tilbake mellomlegget hvis du finner det nyinnkjøpte produktet ditt til en lavere pris i en annen butikk. Men ikke la det lure! For prisgarantien gjelder sjelden i nettbutikker og ofte bare innenfor en viss radius av den fysiske butikken der du handlet. I tillegg kan butikkene helt plutselig endre navnet på produktene, slik at de ikke dekkes av prisgarantien på Black Friday eller i Black Week.

Adobe Stock: ©GaudiLab
Adobe Stock: ©GaudiLab

***

Hvilke ting er det mest å spare på på Black Friday?

Hva er egentlig mest populært på Black Friday, og hvor finner man de største prisreduksjonene? Her er noen av de kategoriene der prisene reduseres mest på Black Friday 2019 med bakgrunn i statistikken vår:

 • Tastatur (27.96%)
 • Hjemmetekstil (26.52%)
 • TV (25.56%)
 • Speil (24.5%)
 • Barneklær (23.86%)
 • Jakker (22.84%)
 • Løpesko (22.68%)
 • Votter & hansker (21.77%)
 • Mikrobølgeovner (21.7%)
 • Hodetelefoner (21.66%)
 • Møbler (19.87%)
 • Belysning (18.15%)
 • Vaser (17.95%)
 • Sminke (17.76%)
 • Armbåndsur (17.6%)

(Snittrabatt på produktene som gikk ned 10% eller mer)

Shoppare åker rulltrappa
iStock.com / David-Prado

***

Black week, black weekend og cyber monday

For mange butikker har Black Friday blitt en viktig salgsperiode med store muligheter for å selge mer enn normalt. Derfor er det kanskje ikke så rart at mange butikker prøver å forlenge perioden på forskjellige måter.

En av de vanligste måtene er å tilby salg hele helgen og kalle det black weekend. En annen, men litt mer uvanlig måte, er å begynne enda tidligere og presentere tilbud hele uken. Da kalles det black week.

Et stort antall nettbutikker er også med på det som kalles cyber monday, som faller på mandagen etter Black Friday. Opprinnelig var dette et markedsføringsstunt fra en gjeng amerikanske nettbutikker. Det ble lansert i USA i 2005 som en kampanje for å få folk til å begynne å handle på nett. Markedsføringskampanjen ga raskt resultater, og allerede året etter hang et stort antall nettbutikker seg på.

Cyber monday har, akkurat som Black Friday, vokst i omfang i senere år. Den er fortsatt mer anonym, og tilbudene er ikke like mange, men butikkene som er med har ofte enda bedre rabatter enn på fredagen. 

Hvis du er interessert i cyber monday, har vi en separat side der vi samler alle tilbudene vi finner.

***

Singles Day utfordrer Black Friday

Singles Day feires den 11. november. Dette er en ny utfordrer som opprinnelig kommer fra Kina. Hvis vi ser globalt på det, har denne dagen allerede flere ganger hatt større omsetning enn Black Friday. Singles Day er den største handledagen i verden i dag, men i Norge har det foreløpig ikke tatt helt av.

Flere større, veletablerte aktører i Norge har begynt å snuse litt på Singles Day med tilbud og kampanjer. Og ettersom Singles Day etterfølges av både Black Friday og Cyber Monday, er det gode muligheter til å spare en del når du handler i november.

***

FAQ – Ofte stilte spørsmål om Black Friday

Hva er Black Friday?

Black Friday er årets største og mest omtalte salgsdag. Mange fysiske butikker og nettbutikker i Storbritannia tilbyr store rabatter og tilbud på både Black Friday og i resten av uka fra 23. november til 29. desember. De kaller det Black Week. 

Når er det Black Friday?

Black Friday går av stabelen 27. november 2020 og etterfølges av Cyber Monday mandagen etter. Black Friday faller alltid på dagen etter den dagen amerikanerne feirer Thanksgiving, det vil si fjerde torsdag i november.

 • Black Friday 2020 er på fredag 27. november
 • Black Friday 2021 er på fredag 26. november
 • Black Friday 2022 er på fredag 25. november
 • Black Friday 2023 er på fredag 24. november
 • Black Friday 2024 er på fredag 29. november

Hva bør jeg tenke på før jeg kjøper noe på Black Friday?

Du bør se på prishistorikken for de varene du har sett deg ut for å se om butikkene økte prisene før Black Friday. Da vet du om salgsprisen faktisk så god som butikkene prøver å gi inntrykk av. Det er ofte lurt å planlegge kjøpene dine i god tid og lage lister på Prisjakt med produkter du vil overvåke prisene på, slik at du blir varslet når prisen går ned.

Hvilke produkter var mest populære på Black Fridag i 2019?

 1. Apple AirPods (2nd Generation) med ladeetui
 2. Apple iPhone XR 64GB
 3. Sony WH-1000XM3
 4. Xiaomi Mi RoboRock S5
 5. Polar Ignite
 6. Apple iPhone 8 64GB
 7. Samsung The Frame QE55LS03R
 8. Xiaomi Mi RoboRock S6
 9. Microsoft Xbox One S 1TB - All-Digital Edition
 10. Sony WH-H900N

Hvilke kategorier var mest populære på Black Fridag i 2019? 

 1. Hodetelefoner
 2. Mobiltelefoner
 3. TV
 4. Spillkonsoller
 5. Treningsklokker
 6. Jakker
 7. Løpesko
 8. Mobilhøyttalere
 9. Robotstøvsuger
 10. Nettbrett

Når kom Black Friday til Norge?

Fenomenet stammer fra 60-tallet, men det var først i 2010 at det dukket opp i Norge. Siden da har interessen vokst enormt, og i dag strekkes salget ofte ut over hele uka og kalles Black Week.

Black Friday, Blackfriday eller Black Fridag?
Kjært barn har mange navn! Nordmenns søkeord på nettet viser at det finnes mange oppfatninger av hva dagen heter:

Søk Søkevolum/år*

black friday: 276000
blackfriday: 9600
black fredag: 2400
black fridag: 1200
svart fredag: 1080

* Kilde: ahrefs

De beste tilbudene – Akkurat nå

Pågående kampanjer

 • Dagens beste tilbud

  Finn de beste tilbudene