Dette er en eldre versjon av Prisjakt. Klikk her for å gå til nye Prisjakt

Roborock S5 Max

 Legg i liste  Sammenlign
Sammenlign priser på alle Roborock Robotstøvsugere (6)
Detaljert informasjon Vis i full tekst Produktets karakter (8.65)
 •  
  Klikk på en stjerne for å sette din omtale
Du må være innlogget for å skrive omtale

 • Dårlig
  5 dager siden
  Fungerer fint teknisk, men støv oppsamlingsboks er litt stram. Fikk knekt negl og blød da man åpne for første gang.
 • Perfekt
  1 måned siden
  Digger gadgets, men eg kan ikkje komme på at eg nokensinne har vært så fornøyd med eit kjøp. Lenge tenkt at robotstøvsuger er for dyrt men JØSS, dette er verdt pengene. Vaskefunksjonen overrasker også svært positivt. Har leilighet på 2 etasjer, labrador, tepper rundtomkring og ein del terskler. Bruk litt tid på å sette deg inn i appen, så blir dette eit produkt du blir glad i. Oppretter flere kart: for etasjene, for rom som har for høye terskler (bad og entré), soner som ikkje skal vaskes (tepper), ikkje skal støvsuger (rundt matskål til hunden), og virtuelle vegger. Velg forsiktig bruk av vann på tregulv og masse vann der det er fliser. Den er svært nøyaktig. Så når eg skal støvsuge 2. etg bærer eg den opp og trykker på knappen. Den finner ut kor den er og durer i vei.

  Skriver sjelden anmeldelser, då må det virkelig skille seg ut, og det gjør akkurat denne så til de grader. Imponert.
 • Perfekt
  2 mån siden
  My oh my, for et fantastisk produkt! Dette er min første robotstøvsuger, men jeg brukte omtrent èn måned på grundig research før jeg landet på akkurat denne modellen.
  Vi har en 80kvm2 leilighet på ett plan, med 2 katter på 6mnd og 3 år. Årsak til at vi så etter robotstøvsuger var at vi var ganske lei av daglig støvsuging av pelsrester og kattesand som hives ut på gulvet av "kattungen". Det var derfor viktig med en modell som var god på pels.

  Vi har funnet at denne bruker ca 1min per kvadratmeter, så den burde greie opp til 250kvm. Vår bruker ca èn time på våre 80 kvadrat, som er 6 rom. den greier å gjøre alt ihvertfall 2 ganger, oppimot 2,5 på èn lading. Den finner fint frem tilbake til ladestasjonen selv når den trenger, og fortsetter av seg selv når den har nok lading. den venter ikke på å lade fullt opp før den er ferdig med rengjørings-syklusen sin.
  Den kjører lett over alle mine dørterskler (skal visstnok greie opp til 2cm). Den er en GUD på tepper! Min gamle Bosch støvsuger fra 2018 var ganske dårlig på de langhårete teppene, slik at det var synlig støv og hår som ble virvlet opp når man gikk mye på det. Denne tar tepper i "alle" lengder helt fantastisk! Den oppdager automatisk når den er på et teppe, og øker sugeeffekten til "turbo" frem til den er ferdig på teppet.

  Stort pluss at høyden ikke er så høy, denne kommer bedre til under sofa og seng enn min vanlige støvsuger gjorde. Og rengjør enda bedre!

  Jeg tømmer støvbeholderen min etter hver rengjøring, men jeg gjetter på at en vanlig husholdning uten langhårete dyr kun trenger å gjøre det hver 3. gang. Du ender opp med å bruke støvsugeren ganske ofte uansett når det er så lettvindt :)
  Børsten under må jeg ta av en gang annenhver uke eller så for å fjerne pels som surrer seg rundt enden på børstene (veldig kjapt og lett). HEPA filteret i beholderen byttes årlig, men kan vaskes etter behov.

  Reservedeler er veldig lett å billig å få tak i. Anbefaling via appen er etter ca 250-300timer eller en gang i året. Hver eneste slitedel kan byttes på få minutter, og krever ingen spesielle ferdigheter.
  Utenom det er det bare å rense sensorene en gang hver eller annenhver måned, som gjøres lett med en klut og tar bare 10 sekunder.

  Denne modellen er ca 0,4cm høyere enn "standarden" på ca 9cm. Greit å tenke på ihht at mange sofaer er gjerne 9cm benhøyde.

  Appen som følger med er utrolig smart, og lett å bruke. Den lager seg et kart under første rengjøring, og du kan lett dele opp rom. Man kan deretter velge å kun rengjøre noen rom istedet for alle. Man kan lett lage seg soner den ikke får lov å gå i, eller ikke får lov å bruke våtmopp (for eksempel på tepper). Man kan evt tegne av bare en liten kvadratmeter man ønsker å få rengjort. Man kan også bestemme sugeeffekt og mengde vann på våtmoppen den skal bruke, hvis man f.eks. vil den skal gå stille om natten når du sover. Scheduling gjøres enkelt via appen også.
  Den ser ut til å få firmware oppdateringer ca annenhver måned sålenge jeg har hatt den.
  Støvsugeren kobles opp til WiFi forresten, slik at du kan bruke appen hvor som helst, når som helst. Den har faktisk også manuelle kontroller om du ønsker å kjøre støvsugeren selv!

  Våtmoppen funker "så som så". Denne kunne vært litt bedre, men gjør en OK jobb. den er mer en bonusfunksjon ihht at tilsvarende modeller i denne prisklassen ikke har det. Funker greit på småsøl på parketten.

  Jeg synes personlig dette er den absolutt beste modellen på markedet. Den ser ut ihht tester og reviews å være mye bedre enn alle tilsvarende modeller i prisklassen (som f.eks. iRoomba 900 serien).

  Eneste store forskjell jeg ser på denne og de modellene i en del høyere prisklasser, er den automatiske tømminga på de andre modellene. Dette er kanskje noe å tenke på for dere som ønsker mye rengjøring uten at man er tilgjengelig for å få tømt den selv.

  Anbefales på det sterkeste!
 • Dårlig
  3 mån siden
  Klarer ingen dørstokker på mellom 1,5 og 2cm selv med oppbygde tepper. Software er lite robust og tegning av huset forsvinner gang på gang. Kjører seg fast 3-7 ganger på hver rengjøring. No-Go soner forsvinner og må oppdateres hver gang. Vår gamle Samsung var betydelig bedre.
 • Perfekt
  6 mån siden
  Oppdatert : 6 mån siden
  Har hatt den en liten stund nå, og fungerer utrolig bra og det blir rent og fint.Avansert app hvor du kan programmere det meste.
  Den beste robotstøvsugeren på markedet i dag mht. pris.Vinner mange tester.Anbefales!
 • Omtaler fra andre land

  Sortert etter dato

 • Veldig bra
  1 måned siden
  Oppdatert : 8 dager siden
  Mycket nöjd över mitt inköp! Kan varm rekommenderar denna produkt! Den enda riktiga svagheten är moppningsfunktionen som endast klarar av enklare fläckar.

  + Snabb städning.
  + Kommer bra intill väggar och kanter.
  + Enkel hantering.
  + Appen är bra (önskar att den var något mer användarvänlig).

  - Moppningsfunktionen tar endast bort lättare fläckar.
  - Finns effektivare robotdammsugare för mattor och heltäckningsmattor.
  - Ingen svensk support, endast engelsk via mejl.
  - Svårt att få tag på reservdelar (om man inte vet vad man ska leta).
 • Veldig bra
  12 dager siden
  Det är en väldigt trevlig lyxprodukt att ha. En som gjort min vardag lite bättre, och min lägenhet betydligt renare. Den är dock inte helt perfekt.

  För att spara tid så går jag direkt på dess svagheter:
  - Den fattar inte vad trösklar är för något. Jag har aldrig haft så välpolerade trösklar som jag har nu, men inte heller stört mig så mycket på klonkande ljud från när roboten gång på gång åker upp- och nerför för trösklarna utan att fatta att de delar av rummet och inte behöver städas.
  Känns som något som borde kunna lösas vid en FW uppdatering.

  - Moppningsfunktionen är inte superbra. Dels så är trycket mot golvet inte speciellt starkt, så det är ofta det uppstår "torra ränder" där roboten åkt, och dels är vattentillförseln lite ojämn. I och med att vattentanken fuktar upp trasan så förblir trasan fuktig under ganska lång tid. Därmed blir golvet i dina "moppa inte här"-zoner fortfarande blött så länge moppen sitter kvar på roboten. Enda sättet att lösa detta på är nog antingen att roboten själv kan hämta och lämna moppen, eller att moppen kan höjas upp så att den är fri från golvet.

  - Även om navigationen är bra, så bygger den på ett fylle-rally system. Det främsta sättet roboten hittar hinder på är genom att krocka in i dem. Det är inget större problem, då den är rätt bra på att smyga sig på prylarna. Men exempelvis mina tofflor kan puttas på rätt långt innan krocksensorn triggas. S6 Max V löser detta genom kameror. Rent konkret så innebär det inte något större problem, men det är lite osofistikerat.

  - Skosnören är dess nemesis. Jag är riktigt imponerad över hur roboten oftast lyckas trassla sig ur exempelvis kablar eller gardiner själv. Men skosnören tål den helt enkelt inte. Nu har den förvisso bara fastnat en enda gång, men det är nog för att jag lärde mig att skosnören inte får ligga lättillgängligt framme.

  - 4500kr för en dammsugare är dyrt, oavsett hur sofistikerad den är. (plus, man måste fortfarande damma själv ;-D)

  Som ni ser är det i det stora hela småsaker. Jag är väldigt nöjd över dammsugaren, och det är en av de produkter jag har mest glädje av i min vardag. Appen är riktigt bra också (även om jag hade önskat att den kunde visa en robot som måttenhet, så man vet om den kan ta sig in på ställen eller ej).
 • Perfekt
  1 måned siden
  Jag har aldrig sett en mer innovativ, effektiv och tidssparande produkt i mitt liv.

  Det här är revolutionerande. Trodde att jag skulle få dammsuga ibland ändå, men den gör ett bättre jobb än vad vi gör. Vet inte hur många timmar jag har sparat i mitt liv och hur många bråk man har undkommit.

  Det finns verkligen inget att tänka på. KÖP
 • Perfekt
  1 måned siden
  Oppdatert : 1 måned siden
  Fantastisk robotdammsugare! Jag har provat både S5 och S6 men S5 Max är den bästa i mitt tycke. Trevlig ljudnivå även i maxläge. Bra med bortse i silikon istället för spröt som tidigare. Utmärkt med elektronisk styrning av vattennivå. Toppen att det går att spara upp till fyra kartor för olika våningar. Det ändå är som jag känner saknas är kamera som ser lösa små hinder (typ leksaker e t c). Det finns på S6 Maxv men vad det verkar är det en teknik som behöver förfinas ytterligare. Riktigt nöjd med detta köp!
 • Perfekt
  1 måned siden
  Allt är bra hittils. Tycker bara dom kunde bjussat på ett extra filter. Man brukar ju få med några påsar när man köper vanliga dammsugare.
 • Perfekt
  2 mån siden
  Sjuk smidigt att installera. Den dammsuger bättre än vår vanliga handdammsugare. Smart pryl som frigör tid till annat än att dammsuga.
 • Perfekt
  2 mån siden
  Oppdatert : 2 mån siden
  Min första robotdammsugare men har läst på om flera olika modeller innan jag föll för Roborock som verkade vara väldigt kompetenta dammsugare till ett rimligt pris. Valde mellan denna och S6. Man blir ju lite lurad av modellbeteckningen men S5 Max är ju faktiskt nyare än S6:an. Generellt känns de väldigt likvärdiga och därför var en stor anledning till att jag i slutändan valde S5 Max att jag fick tag på denna för drygt 1000kr mindre, samt att jag inte hittade några direkta fördelar med S6 mot denna. S6 ska gå tystare men har exakt samma motor, så vad jag har förstått har man bara dragit ner sugeffekten för att minska ljudnivån och öka batteritiden på den. Tänker att det borde påverka städresultatet negativt (även bekräftat i vissa videorecensioner) och för egen del kommer batteritiden aldrig vara ett problem. Sedan vägde det så klart upp att S5 Max har en elektronisk styrd vattentank vilket S6 inte har och att man kan sätta upp No Mop zoner på t.ex. mattor.

  + lätt att installera.
  + Utmärkt navigation. Tar sig fram bland stolsben och annat utan minsta problem.
  +Mycket bra städresultat (förvånad varje gång hur mycket jag får tömma efter varje städning).
  +Moppfunktion som går att använda (även om det är mer av en våttorkning så gör den rent även om den inte får bort värre fläckar)

  - Appen är sådär (Även om det finns många inställningar och att det kommer uppdateringar frekvent så lämnar UX-designen en hel del att önska).

  Sammanfattningsvis så är jag väldigt nöjd med denna lilla apparat. Förstår nu i efterhand inte varför jag tvekade så länge att köpa. Hjälper verkligen till att hålla lägenheten välstädad hela tiden och jag får tid över till annat. Nu finns det ju även en S6 Max som väl borde vara närmsta konkurrent i RoboRock familjen. Den har AI och ska lära sig att känna igen objekt som den ska undvika. Men för (just nu) 2500kr mer har jag svårt att motivera varför man ska välja den istället. S5 Max undviker i princip alla objekt i min lägenhet och har aldrig fastnat, det enda man får tänka på är att plocka upp mobilladdare om de ligger på golvet då sladden kan fastna i den. Den kan även tendera att vika upp vissa mattkanter som inte ligger helt slätt mot golvet. Men jag tycker S5 Max är den perfekta robotdammsugaren om man jämför pris kontra funktion.
 • Utmerket
  3 mån siden
  Bytte upp mig från en iRobot Roomba 774. Var först tveksam till om en uppgradering skulle vara nödvändig, men skillnaden är verkligen enorm.

  Appen (Roborock) fungerar perfekt och har inte haft några problem alls än så länge.
  Smidigt att dela in rum och välja no-go zoner men framförallt no-mop zoner. Detta var en av de främsta anledningarna till varför jag valde S5 Max jämfört med exempelvis S6.
  Visst, moppfunktionen är inte i fokus och kanske inte alls "viktig", men om den ändå finns så vill jag kunna använda den, vilket jag inte hade kunnat göra om man inte kunde välja no-mop zoner (mattor etc).

  + Carpet boost. Dammsugaren känner av när den är på en matta och ökar då kraften.
  + Appen. I princip allt går att välja. I vilken ordning rum ska städas, hur många gånger etc.
  Det går till och med att välja vilken kraft och vattenutsläpp den ska göra i de olika rummen.
  + Hur den mappar rummen. Dag och natt jämfört med min gamla Roomba som bara testar sig fram random utan någon vidare plan.

  - Får rulla ihop och ta bort en trasmatta samt mattan i köket innan städning för annars fastnar roboten i fransarna.
  Man får liksom plocka lite och "förstäda" innan man gör igång den så att den kommer åt överallt och inte fastnar i några sladdar etc.
  Det är nog svårt att komma ifrån dock.

  Överlag grymt nöjd!

  (Köptes från Aliexpress lager i Polen för 4200:- med leverans på några dagar)
 • Perfekt
  5 mån siden
  Oppdatert : 3 mån siden
  Fantastisk maskin! Dammsuger bra och gör riktigt rent. Mattor blir som nya och golven är renare än aldrig förr.

  Tips från coachen är att ta bort alla trasmattor, ställa upp alla stolar och möbler och skapa öppna ytor för roboten. Jag tar mig vanligtvis 5 minuter på att plocka och damma lite, samt borsta ut smuts som ligger längst in i hörnen. Kör sedan städ en gång för underhåll eller två gånger i följd för "stor-städ". Lägg till moppning (avancerad våttorkning) av golven och hemmet blir riktigt bra.

  Nedervåningen på cirka 60 kvadrat städas utan större beskymmer. Jag fick skapa några no-go zoner samt virtuella väggar för att säkerställa att roboten inte kör fast eller att något fastnar i vår stora matta med fransar. Tröskeln till toa är dessvärre inte körbar och där får jag vänligen lyfta över roboten. Trösklar på över typ 1.8 cm är svåra tyvärr. No-mop zoner är däremot en fantastiskt feature.

  Stöd för flera våningar finns inte, men det går att lösa ändå genom att trixa med de sparade kartorna och ta bort "current map" när man byter våning. Notera att det INTE går att ställa in virtuella väggar och no-go zoner på flera våningar.

  Regelbundet underhåll och rengöring av roboten rekommenderas. Tror personligenen den mår bra av tömning efter varje städtillfälle. Brukar även torka av sensorer varje gång. Ser även över själva borsten i dammsugaren, då långa hår och trådar fastnar extremt lätt där. Går väldigt snabbt och lätt att montera isär de viktigaste utbytbara delarna. Finns även bra tillgång på reservdelar, som jag förstår det.

  Passar stora som små hem! Rekommenderas!

  Edit: Roborock släppte för några veckor sedan stöd för flera våningar, vilket är extremt uppskattat! Har ingenting att klaga på och roboten har funkar kalasbra efter snart 2 månader
 • Perfekt
  3 mån siden
  Fantastisk dammsugare! Ångrar att vi inte köpt den tidigare. Moppfunktionen är över förväntan.
  Bra med inställningsmöjligheter av sugstyrka och vattenmängd för vardera rum. Skryter om den för alla!
 • Perfekt
  6 mån siden
  Oppdatert : 3 mån siden
  Röjde hemmet från lösa sladdar och gav roboten lösenord till WiFi och installerade en app och gjorde ett konto, tog ca 20 minuter, sen har roboten dammsugit våra 57m2 helt perfekt, har aldrig varit så rent hemma.

  Hittills har den levererat helt perfekt, navigeringen är smått otroligt bra! Blir att köpa ytterligare en Roborock till landet snart.

  Edit: ettpar månaders användning och den "vanliga" dammsugaren har varit framme 1 gång för att dammsuga filtret på roboten :) Roboten har fungerat perfekt varje dag.
 • Utmerket
  5 mån siden
  Oppdatert : 5 mån siden
  Första robotdammsugaren. Fungerar smärtfritt, missar ingenting. Har fastnat någon gång över en matta eller under en möbel. Saknar också Apple Homekit utan att modda själv. Väldigt nöjd. Ej testat mopping, vilket jag troligtvis kör för hand i vilket fall. Appen har även zoner du kan måla ut och dammsuga på en specifik plats samt virtuella "no-go-zones", fungerar riktigt bra. Fungerar endast på 2.4Ghz WiFi. Dammsugaren kör alltid runt rummet och sedan fram och tillbaka för att inte missa något. Den fungerar även bra under matbord med stolar där den försöker komma åt så gott det går, men vill man ha 100% där får man nog lyfta upp stolarna eller köra för hand.
  Schemalagt 3 dagar i veckan. Aldrig haft så rena golv :-)
 • Utmerket
  6 mån siden
  Oppdatert : 6 mån siden
  Köpte denna I mitten av februari.

  Min första robotdammsugare.
  Mycket lätt att komma igång med:
  1. Ladda ner appen
  2. Följ anvisningarna för att koppla mot wifi
  3. Tryck på clean.

  Det är häftigt hur väl s5 max på egen hand skapar en karta.

  Vi brukar plocka undan trasmattor (lite problematiskt med Matt fransar) och ställa undan lite saker från golvet och sedan låta den köra några varv.
  Plocka undan saker gör vi mest för att underlätta lite för den. Jag måste säga att den är väldigt kreativ på att hitta in i skrymslen annars.

  En gång lät vi trasmattorna i köket ligga kvar. Den damsugade till viss del dessa med. Men den råkade också vika ihop dem lite och knuffa dem åt sidan.

  Riktigt skönt att ha denna hjälpen som sköter golven.

  Jag och vi är mycket nöjda.
 • Veldig bra
  7 mån siden
  Oppdatert : 7 mån siden
  Gick från en äldre Neato till denna. Mycket som hänt på dessa år. När man väl har lärt dem layouten och satt alla no go zoner är den helt underbar. Kör den 3 gånger i veckan men varje gång är det massa skit den samlat upp. Lätt att rengöra, klarar breda trösklar på runt 2cm. Moppfunktionen är väll ok men nog klarar mig utan den vilket gör S6 till ett alternativ om man vill ha en tystare. 60 kvm lägenhet på runt 40 min. Delar är lätt att ta isär och rengöra. Har haft den 1 vecka när jag skriver detta så kan inte säga nått om batteri osv ännu
 • Perfekt
  7 mån siden
  Har haft Neato och Roomba men den här e i en annan nivå,
  Tyst och gör ett perfekt jobb, kommunicerar via appen som e klockren och sköter sig riktigt bra.
  Den navigerar riktigt bra genom rum och tar sig tillbaka utan problem.
  Värd varenda krona. Köpte min på whiteaway för ca 4400 så d va ett kap på alla sätt.
  Köp om du e ute efter en grym robot.
 • Perfekt
  7 mån siden
  Jättenöjd med denna dammsugare. Det blir verkligen rent där den går fram! Jättebra app till den också. Kom ihåg att aktivera ”Map saved mode” för att kunna namnge rum mm.
 • Utmerket
  8 mån siden
  Bytte ut min Philips SmartPro som inte längre var med i matchen. Trodde jag visste vad man kunde förvänta sig av en robotdammsugare men ack så fel jag hade. Denna slår den tidigare med en hästlängd eller två, "Smartare", snabbare, effektivare och med fler funktioner.

  Tänk på att den inte klarar 5 ghz-wifi med specialtecken i lösenordet (det senare är lite trist då jag var tvungen att ändra på allt uppkopplat, vilket hemma hos mig är en hel del saker).