Dette er en eldre versjon av Prisjakt. Klikk her for å gå til nye Prisjakt

01. aug. 2018

Skoleklokken ringer – spar penger før skolestart

Ikke la skolestart tømme lommeboka. Spar penger på ting du trenger til skolen ved å sammenligne prisene på Prisjakt. På kampanjesiden vår samler vi tips til smarte kjøp når det nærmer seg skolestart, slik at du kan finne den billigste butikken.

Det er ikke uvanlig at barna vokser så det knaker i sommerferien. Plutselig passer hverken sykkelhjelmen, regntøyet eller ranselen. De siste dagene i sommerferien er ofte hektiske, men det er ingen grunn til å løpe til første og beste butikk. Finn alt du trenger til skolestart ved hjelp av Prisjakt.

Vi hjelper deg med å spare penger på det du trenger til skolestart. Med Prisjakt får du oversikt over prisene, ser hva som er populært og finner de butikkene som får best omtale av brukerne våre.

Dersom du synes en pris er for høy, kan du følge fremtidige prisendringer direkte fra pc og mobiltelefon.

Et tips er å sjekke våre praktiske vurderinger fra brukere for de produktene du er nysgjerrig på. Da kan du lese hva andre synes før du kjøper og dermed øke sjansen for å finne det du ønsker deg til lavest mulig pris.

Her finner du kjøpetipsene våre før skolestart

Sneakers

Sneakers er både moderne og funksjonelle. Det finnes modeller som fungerer like godt på bytur som til jogging. Flate sneakers i glatt eller semsket skinn gir et penere inntrykk enn sporty og grelle løpesko. Populært i år er sneakers med sterke farger og ekstra høy såle.

Klokke

Smartklokker kompletterer mobiltelefonen din, slik at du kan se innkommende samtaler, meldinger fra mobilen og kalenderinnlegg direkte på håndleddet. Med en smartklokke kan du la mobiltelefonen ligge i vesken og likevel styre musikken på telefonen, sjekke meldinger og se hvordan været blir de neste dagene. Med visse modeller er det også mulig å spille musikk uten mobil dersom du har trådløse hodetelefoner.

Hodetelefoner

Hodetelefoner hjelper deg med å stenge ute omverdenen, slik at du kan fokusere på oppgavene du må løse uten å bli forstyrret av alt som skjer rundt deg. Trådløse hodetelefoner gjør at du slipper forstyrrende ledning. Hodetelefoner til trening er beskyttet mot fukt, og hodetelefoner til barn har en beskyttende desibelgrense. Hodetelefoner med aktiv støyreduksjon er ekstra egnet til å stenge uønsket lyd ute.

Ryggsekk

Det er viktig at ryggsekken sitter godt selv om den er fullstappet. Prøv ryggsekken i butikken og ta gjerne med noen bøker som du kan legge i sekken når du prøver den. Ryggsekker med støtdemping i bunnen beskytter for eksempel pc og kamera, og vanntette materialer hindrer at regn trenger inn. Hoftebeltet gjør at sekken er behagelig selv på lengre turer. Har den alle de rommene og lommene som du trenger?

Sykkelhjelm

Sykkelhjelm er obligatorisk for alle som sykler, uansett om du er student eller forelder. Med refleks på hjelmen er det enklere å se deg i trafikken når det er mørkt. MIPS øker beskyttelsen med sidevern, og visir beskytter øynene når det regner. Husk at sykkelhjelmer som regel gir bedre beskyttelses mot støt enn skatehjelmer.

Kalkulatorer

Kalkulatorer har lang batteritid, beregner alt du trenger og distraherer mye mindre enn en mobiltelefon. Dersom du trenger å gjøre mer avanserte utregninger med grafer, bør du velge en mer avansert modell. Ikke alle vanlige kalkulatorer kan brukes til å foreta økonomiske beregninger. Solceller erstatter batterier, og et beskyttende deksel beskytter kalkulatoren mot støt og smuss.

Innebandykøller

Innebandy er perfekt når du skal komme i form etter sommerferien. Med en innebandykølle som er tilpasset kroppslengden og holdningen din, er det lettere å komme i gang og morsommere å spille. Dersom du bare spiller for gøy, kan du i prinsippet bruke modeller i alle prisklasser. Men dersom du vil satse litt mer på innebandy, kan det lønne seg å kjøpe en litt dyrere variant som er tilpasset deg og spillestilen din.

Regntøy

Ikke la sensommerens og høstens regnbyger holde deg inne. Med robust regntøy og gummistøvler kan du være ute uansett vær. Du kommer langt med en skikkelig robust regnjakke eller regnkappe. Dersom du vil beskytte deg helt mot regn, kan det være lurt å kjøpe et komplett regnsett. Høy vanntetthet øker beskyttelsen mot fukt, og god pusteevne reduserer risikoen for at du blir svett og klam.

Skalljakke

Skalljakker er perfekte ytterplagg som beskytter mot de fleste værtyper. Med riktig modell holder du deg tørr og varm selv om det blåser skikkelig. Husk å velge en modell som puster godt, har hette og sterke og vanntette sømmer. Til aktive skoleutflukter eller lek kan en kortere jakke være et godt valg.

Linser

Legg brillene igjen hjemme og bruk linser i stedet. Da er det lettere å være aktiv uten å måtte være nervøs for brillene, og du slipper å tørke regndråper av glassene. Når solen skinner, kan du i tillegg velge mellom flere solbriller dersom du ikke velger briller. Sammenlign priser på linser før du kjøper, for her kan det være mange hundrelapper å spare.

Parfyme

Velduftende parfymer til alle anledninger, f.eks. etter gymtimen eller bare som en liten oppfriskning i løpet av dagen. Ved å bytte på hvilken parfyme du bruker, kan du tilpasse personligheten din til ulike situasjoner. Friske og blomstrende dufter fungerer til de fleste situasjoner.

Nettbrett

Med et lite og smart nettbrett er det enkelt å gjøre skolearbeid, se på film og gjøre notater i timen. En større skjerm er fint hvis du vil se på film, mens en liten skjerm gjør nettbrettet enklere å håndtere og ta med. Med 4G-støtte og et minnekort, kan du surfe på internett selv om det ikke finnes trådløst internett i nærheten. Dersom nettbrettet støtter aktive styluspenner, kan du også skrive og tegne på skjermen.


Daniel Haaf